ekucharka.cz > Recepty > Alsasský šugrut

Alsasský šugrut

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kg kysaného zelí
  • 2 větší cibule
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček koriandru
  • 5 hřebíčků
  • 3 stroužky česneku na podélné plátky
  • brambory dle potřeby cca 0,5 - 1 kg
  • 200 - 500g anglické slaniny
  • možno také přidat klobásy, uzené a.t.d
  • 2-3 dcl bílého vína.

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Pro přípravu je nutný nerezový hrnec se silným dnem, případně silný hliníkový hrnec s nepřilnavou vrstvou. Původně se toto jídlo dělalo v litinovém hrnci ale na plotně kde bylo teplo rovnoměrněji rozloženo.
  2. Ze slaniny nakrájíme tolik cca 5 mm silných plátků aby bylo dno hrnce pokryto. Na tuto vrstvu se rovnoměrně rozloží kysané zelí smíchané s cibulí nakrojenou po délce na polovinu a poté rozkrájenou na tenká polokolečka. Navrch se dá koření, celé oloupané brambory, zbytek slaniny, klobásy a pod.
  3. Podlije se vínem, zavře poklicí a dá na plotnu vařit . Až se začne vařit zmírní se teplo a vaří se celkem 1 hodinu. Je nutno hlídat podlití aby se to odspodu nepřipálilo. Další podlévání je lepší vodou, je-li vína mnoho tak jídlo hořkne. S kvalitním kysaným zelím není nutno solit ani sladit. Pokud se Vám ale zdá že je to nutné, tak opatrně. Přisladit je možno trochou 100% jablčné šťávy. Při podávání se na talíř upraví zelí, brambory a maso a servíruje se.
  • 3.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.9 z 5, hodnotilo 16 lidí
Autorem receptu je HanaLounova@seznam.cz

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS