ekucharka.cz > Recepty > Anglický rosbíf

Anglický rosbíf

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kg roštěnce nebo svíčkové
  • sůl
  • mletý pepř nebo grilovací koření
  • olej

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Odleželý roštěnec nebo svíčkovou zbavíme blan a přebytečného tuku, osolíme, okořeníme, vložíme do vhodné nádoby, přelijeme olejem a necháme v chladu 2 – 4 hodiny marinovat.
  2. Pak jej zprudka opečeme na horkém oleji a v horké troubě dohotovíme. Rostbíf při pečení nepodléváme vodou a zásadně do něj nepícháme vidličkou, neboť by vytekla šťáva a právě ta musí v anglickém rostbífu zůstat.Nakolik je maso hotové, zjišťujeme tlakem, a to buď prstem nebo plochou stranou vařečky. Vystoupí–li na povrch růžové krůpěje šťávy, rostbíf je hotov.
  3. Maso pak vyjmeme, necháme okapat a zchladnout. Z jemně nakrájeného rostbífu připravujeme závitky,kornoutky a podobně, nebo jej podáváme s různými pikantními omáčkami.
  • 3.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.8 z 5, hodnotilo 54 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS