ekucharka.cz > Recepty > Bačovská pečínka

Bačovská pečínka

Ingredience (na 4 porce):

  • 800 g skopové plece
  • 50 g oleje
  • 50 g slaniny
  • 2 středně velké cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 200 g mrkve
  • 1 kg brambor
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 20 min):

  1. Skopovou plec vykostíme, protkneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a srolujeme na pevný kotouč. Převážeme vypraným provázkem nebo spíchneme kuchyňskými jehlami. Opečeme ve velkém kastrolu ze všech stran na rozehřátém oleji, přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev, maso podlejeme, přendáme do trouby a dusíme pod pokličkou. Měkké maso z kastrolu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Pak přidáme rajčatový protlak, který na vydušené šťávě chvíli osmahneme, podlejeme a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme i s mrkví a cibulí, vrátíme do ní maso, v kastrolu je obložíme brambory nakrájenými na menší kostky a dusíme společně, dokud brambory nezměknou. Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými brambory a hlávkovým salátem. Zbytek masa podáváme k večeři nastudeno s bramborovým salátem.
5 z 5, hodnotilo 26 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS