ekucharka.cz > Recepty > Banánovník

Banánovník

Ingredience :

  • 250g cukr krupice
  • 200g Perličky máslové - margarín
  • 100g hladké mouky
  • 200g polohrubé mouky
  • 6 hodně zralých banánů
  • 6 vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 50g 70% čokolády
  • špetka soly
  • citron - kůra i šťáva z 1/2 citronu
  • Pečící papír, plech nebo pekáček, šlehač, stěrku, dvě větší mísy, struhadlo, váhu, nůž a lis na citrusy.

Na polevu:

  • mletý cukr a citronovou šťávu

Postup přípravy :

  1. Nastavte si troubu na 180 stupňů, horní i spodní pečení.
  2. Plech nebo pekáček vyložte pečícím papírem. Malá rada - aby se papír nevozil a neroloval, kápněte na plech trochu vody.
  3. Navažte a připravte si suroviny.Do první mísy dáme 6 bílků, špetku soly. Do druhé mísy navážíme 250g cukru krupice, 200g perličky,vanilkový cukr, 6žloutků a citronovou kůru. Do navážené mouky přimícháme kypřící prášek. Namačkáme si banány a přelijeme je citronovou šťávou. Nastrouháme čokoládu.
  4. Vyšleháme bílky do tuhého sněhu. První šleháme na nižší stupeň než se vytvoří vrstva bílých bublinek, pak zrychlíme a došleháme do tuha. Sníh by měl v míse držet i když ji otočíme dnem vzhůru.
  5. Máslo, žloutky, cukr šleháme do pěny a pak přidáme rozmačkané banány a čokoládu.Zašleháme na nízký stupeň a pomalu přisýpáme mouku s kypřícím práškem. Hmota se zdá tužší. Pak jemně proložíme těsto stěrkou přes vyšlehaný sníh. Všechen sníh musíme vmíchat do těsta tak opatrně aby nám ,,nespadnul".
  6. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby péct na 180 stupňů C, zhruba na hodinu. Banánovník je hotový když zezlátne, odstupuje od okrajů pekáčku. Můžeme zkusit špejlí.
  7. Upečenou buchtu necháme vychladnout a pak polijeme citronovou polevou - mletý cukr sypeme přes sítko a přidáme citronovou šťávu, mícháme do hladka a polijeme jí moučník. Jako poleva se dá použít i čokoláda.
  8. Banánovník krájíme na čtverečky, můžeme dozdobit bílým jogurtem a fondánovou kytičkou.
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je Malá Hrošice

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS