ekucharka.cz > Recepty > Bernský hruškový nákyp

Bernský hruškový nákyp

Ingredience (na 4 porce):

  • 400 g měkkého tvarohu
  • 100 g cukru
  • 3 vejce
  • kůra z 1 citrónu
  • šťáva z půlky citrónu
  • 4 lžíce škrobové moučky
  • 1 zarovnaná lžíce kypřícího prášku
  • 4-5 hrušek
  • 1 lžíce cukru
  • máslo na vymazání formy

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Žloutky utřeme s tvarohem, cukrem a citrónovou kůrou do pěny, přidáme škrobovou moučku a kypřiči prášek.
  2. Oloupané hrušky nakrájíme na jemné plátky a marinujeme je s cukrem a citrónovou šťávou. Potom je vpracujeme do těsta s tuhým sněhem.
  3. Nákypovou formu vymažeme máslem, naplníme a pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě 50-60 minut.
  4. Místo hrušek můžeme použít i jiné ovoce, například švestky, meruňky apod.
4 z 5, hodnotilo 20 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS