ekucharka.cz > Recepty > Bílkové řezy

Bílkové řezy

Ingredience (na 15 porcí):

  • 6 bílků
  • špetka soli
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 mletých jader vlašských ořechů
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky

KRÉM:

  • 500 ml mléka
  • 2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí
  • 250 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

NA OZDOBENÍ:

  • čokoládová poleva v sáčku

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (45 min):

  1. Bílky vyšleháme se solí. Za postupného přisypávání cukru do tuha.
  2. Prosátou mouku smícháme s mletými ořechy a postupně vmícháváme do sněhu. Hmotu rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech do tenké vrstvy, vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a upečeme.
  3. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Změklé máslo s cukrem vyšleháme do hladka a po částech zatíráme vlahý pudink. Upečenou vychladlou placku rozdělíme na polovic, jednu polovinu potřeme vrstvou krému a druhou polovinu ji přiklopíme a dáme do chladu ztuhnout.
  4. Nakonec ozdobíme povrch rozehřátou čokoládovou polevou. Před podáváním rozkrojíme na malé řezy.
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 24 lidí
Autorem receptu je Pejsek

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS