ekucharka.cz > Recepty > Boršč moskevský

Boršč moskevský

Ingredience (na 4 porce):

  • 400 g kostí
  • 200 g předního hovězího masa
  • 200 g vepřové plece
  • 2 l vody
  • 100 g šunky
  • 100 g párků
  • 200 g červené řepy
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 100 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 200 g hlávkového zelí
  • 100 g mrkve
  • 100 g cibule
  • cukr
  • ocet
  • několik kuliček pepře
  • bobkový list
  • kysaná smetana

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (2 hod):

  1. Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit.
  2. Červenou řepu nakrájíme na nudličky (možno použít i sterilovanou) a dáme dusit společně s nudličkami mrkve a zelí na osmažený základ z cibule a rajčatového protlaku.
  3. Když je maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny a nepatrně zahustíme máslovou zásmažkou.
  4. Do bořče přidáme maso nakrájené na nudličky, kolečka smažených párků a nudličky šunky.
  5. Nakonec přidáme kysanou smetanu, kterou je možno podávat také zvlášť.
  6. Podle potřeby ochutíme octem a cukrem.
  7. Vynikající přílohou k bořči jsou ruské pirožky.
  • 4.3/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.3 z 5, hodnotilo 116 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS