ekucharka.cz > Recepty > Bramborové halušky

Bramborové halušky

Ingredience (na 4 porce):

  • 500 g brambor
  • 200 g žitné mouky
  • 80 g uzené slaniny
  • sůl

Postup přípravy (25 min):

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, nasypeme do velkého hrnce, osolíme a zalijeme vodou, aby byly ponořeny. Na pánvi nasucho osmahneme žitnou mouku, zasypeme jí brambory a uvedeme do varu. Měchačkou propíchneme mouku uprostřed a vaříme asi 15 minut. Vodu scedíme, vařené brambory s moukou dobře promícháme a urovnáme do pekáče, na jehož dno jsme nejprve nasypali nakrájenou a osmahnutou slaninu. Zapečeme v troubě. Upečenou směs rozmačkáme vidličkou a podáváme k masu a kysanému zelí.
4 z 5, hodnotilo 40 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS