ekucharka.cz > Recepty > Brněnský řízek

Brněnský řízek

Ingredience (na 4 porce):

  • 400g vepřové kýty
  • sůl
  • hladká mouka
  • vejce
  • mléko
  • strouhaná houska na obalování
  • 150g sádla
  • 20g másla
  • 120g šunky
  • 50g sterilovaného hrášku
  • 2 vejce

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Náplň: Na pánvi rozehřejeme máslo, pokrájenou šunku a necháme prohřát. Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, vejce, osolíme a necháme ztuhnout.
  2. Vepřovou kýtu nakrájíme na 4 řízky, které opatrně naklepeme, osolíme, a naplníme. Po naplnění přeložíme jako taštičky, okraje paličkou sklepneme, obalíme a smažíme zvolna na sádle. Vhodná příloha bramborová kaše maštěná máslem a meruňkový kompot.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je malkoj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS