ekucharka.cz > Recepty > Červené kari

Červené kari

Ingredience (na 6 porcí):

  • slunečnicový olej
  • mletý koriandr
  • řecké seno (mletá pískavice)
  • mletá paprika
  • mletá kurkuma
  • černé hořčičné semínko
  • kari listy
  • 3 cibule
  • 7 stroužků česneku
  • Olivový olej
  • Čerstvý zázvor
  • Koriandr
  • 6 rajčat
  • 2 – 3 čerstvé čili papričky
  • Tamarind
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (27 min):

  1. Připravíme si kastrol, nalijeme do něho trochu slunečnicového oleje (asi 4 lžíce) a postavíme na střední plamen. Vezmeme 1KL mletého koriandru a naprášíme ho do kastrolu s olejem, poté dáme také 1KL řeckého sena. Vezmeme mletou papriku a dáme do kastrolu 4KL. Poté vezmeme koření kurkuma a nasypeme 1KL, naposled vezmeme hořčičné semínko, kterého dáme 2KL. Poté stačí vložit trochu kari listů asi tak 2 hrsti.
  2. Nyní zamícháme, tak aby se vše smísilo a přidáme rozsekanou cibuli s česnekem, koření se musí neustále míchat, po přidání stáhneme trochu plamen. Nyní přidáme trochu olivového oleje. Čerstvý zázvor oloupeme a ořežeme tak aby byl velký asi jako palec. Vezmeme koriandr a zbavíme lístků a stonky pořádně nakrájíme na malé kousky, takto nakrájíme i rajčata. Nyní nakrájíme čili na malé kousky (semínka nechat) a vše to hodíme do kastrolu s kořením. Přihodíme kousek tamarindu, nalije asi tak 4dcl vody, přidáme 2špetky soli a necháme do varu asi tak 20 min, mezi tím překryjeme balící fólií. Po 20 min. můžeme rovnou podávat, nejlépe s rýží a kuřecím masem, pokud jste vegetariáni může se podávat i s dušenou zeleninou.
  • 3.5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.5 z 5, hodnotilo 6 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS