ekucharka.cz > Recepty > Chlodnik

Chlodnik

Ingredience (na 4 porce):

  • 400 g telecích kostí
  • 300 g telecího masa
  • 1 mrkev
  • 1 malý celer
  • 1 petržel
  • 200 g vařené červené řepy
  • 2 lžíce smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml okurkového láku
  • 200 g kyselých nakládaných okurek
  • 1-2 kostky cukru
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup přípravy (45 min):

  1. Kosti vložíme do 1 l osolené vody a uvaříme silný vývar, který přecedíme.
  2. Telecí maso nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme, rozkrájíme na větší kousky a spolu s masem dáme vařit do vývaru z kostí.
  3. Řepu rozmixujeme a přidáme k masu. Mouku rozšleháme se smetanou a polévku zahustíme. Nakonec přidáme okurky nakrájené na kolečka a lák - 2 minuty ještě povaříme. Ochutíme cukrem, pepřem a solí. Polévku podáváme vychlazenou, ozdobenou čerstvou petrželkou.
  • 4.5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.5 z 5, hodnotilo 31 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS