ekucharka.cz > Recepty > Cibulová omáčka

Cibulová omáčka

Ingredience (na 4 porce):

  • 2 velké cibule
  • 2 hrnky mléka
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • sůl a pepř
  • bobkový list
  • 1/4 hrnku másla
  • 1/2 hrnku hladké mouky

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (30 min):

  1. Cibule nakrájíme na osminky.
  2. Cibule vaříme na středním ohni v mléce s muškátovým oříškem, solí, pepřem a bobk. listem. Vaříme, až je cibule měkká. Vyndáme bobkový list.
  3. Mezitím rozehřejeme máslo ve středně velké pánvi - přidáme mouku a necháme projít varem. Přilijeme mléko s cibulí a důkladně promícháme. Za častého míchání necháme projít varem, pak stáhneme teplotu a vaříme 5-7 minut. Vhodná ke staekům, králičímu nebo hovězímu masu.
  • 4.1/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.1 z 5, hodnotilo 16 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS