ekucharka.cz > Recepty > Cibulová polévka z Cardaillacu

Cibulová polévka z Cardaillacu

Ingredience (na 4 porce):

  • 3 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 30 g másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1.5 l vody
  • polévkové koření
  • mletý pepř
  • 150 g ementálu
  • sůl
  • 3 rohlíky

Postup přípravy :

  1. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa také nic nezkazí. Posolíme, opepříme a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájené rohlíky (nebo odpovídající množství veky) osmažíme na zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.
  2. Nemáte-li rádi sýr, varuji vás. Ementál se v polévce táhne, konce ho není a odpůrci sýrů omdlévají! Ale všichni ostatní si na polévce pochutnají.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS