ekucharka.cz > Recepty > Čínská polévka dle Hopíka

Čínská polévka dle Hopíka

Ingredience (na 8 porcí):

  • 500 g kuřecích prsou
  • Čerstvý zázvor
  • 2 červené papriky
  • 2 větší mrkve
  • Cibule
  • 250 - 300g čerstvých žampionů
  • Sweet chilli omáčka na kuře
  • 10 kuliček pepře, 3 stroužky česneku, sušené chilli papričky (Do vajíčka na koření)
  • Solamyl
  • Worchester
  • Sojová omáčka
  • Kostku zeleninového bujónu
  • Skleněné nudle
  • 1 vejce
  • Sůl a ocet na dochucení

Postup přípravy (45 min):

  1. Na másle orestujeme nastrouhaný zázvor (asi 2 kávové lžičky). Až zavoní, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, potom mrkev, papriku, žampiony, vše zasolíme a chvíli restujeme. Pak podlijeme vroucí vodou, přidáme zeleninový bujon. Do vajíčka na koření vložíme 3 stroužky česneku, 10 kuliček pepře a chilli papričky. Do polévky vložíme také oloupanou celou cibuli (tu nakonec vyndáme). Vše vložíme do polévky a chvilku vaříme. Dochutíme sweet chilli omáčkou (asi 10 lžic), sójovou omáčkou (asi 5 lžic) a worchestrem (asi 2 lžíce) a lžící octa - polévka musí být sladkokyselá a pálivá (dle chuti). Polévku zahustíme 2 lžícemi solamylu rozmíchanými ve studené vodě. Nakonec do polévky vlijeme rozšlehané vejce a zvlášť v osolené vodě uvařené skleněné nebo rýžové nudle. Polévku případně dosolíme nebo okyselíme. Tato dávka je asi na 3 - 3,5 l polévky.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Brivana

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS