ekucharka.cz > Recepty > Čočkový sámbar (Vendája sámbar)

Čočkový sámbar (Vendája sámbar)

Ingredience (na 4 porce):

  • 120 g čočky
  • 3 lžíce nastrouhané dužiny kokosového ořechu
  • 3 lžičky mletého kmínu
  • 4 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička skořice
  • 100 ml šťávy z rebarbory
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1,5 lžičky mletých hořčičných semen
  • půl lžičky cayenského pepře
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g tuku
  • sůl a cukr podle chuti

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (40 min):

  1. Čočku máčíme 3-4 hodiny ve vodě. Pak ji uvaříme doměkka (asi 1,5 hodiny). V mixéru nebo hmoždíři připravíme pastu z kokosového ořechu, kmínu a skořice. Rebarborovou šťávu smícháme se solí, cukrem, cayenským pepřem a koriandrem a 5 minut povaříme. Na pánvičce rozpálíme tuk a 5 minut opékáme hořčičná semena, pepř, kurkumu a utřený česnek. Pak smícháme vše s čočkou a krátce povaříme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS