ekucharka.cz > Recepty > Congrito

Congrito

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 čtvrtlitrový hrnek
  • 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
  • 2 hodně velké cibule, 1 středně velká
  • 1,5 paličky česneku
  • 1 - 1,5 kg uzených vepřových žeber (hodně z váhy zaberou kosti, které po uvaření vyjmeme a vyhodíme)
  • 3 klobásky s paprikovou příchutí
  • olej
  • sůl, pepř celý, pepř mletý
  • kyselá okurka nebo čalamáda

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Uzená žebra uvaříme do měkka (nejprve bez soli a koření, chvíli vaříme, pak vodu slejeme, abychom se zbavili solí, ve kterých se marinuje maso před uzením, dáme čerstvou, a tu trochu osolíme, přidáme 10 - 15 kuliček celého pepře, 1 středně velkou cibuli a asi z půl paličky česnekových stroužků)
  2. Před dovařením už dáme uvařit 1 hrneček rýže (na to 1,5 hrnečku vody, 1 lžíce oleje a sůl), z fazolí slijeme lák, ale uchováme ho pro pozdější upotřebení.
  3. Do velkého kastrolu dáme olej, na něm osmahneme dvě velké drobně pokrájené cibule a jemně posekaný česnek z celé paličky (středně velká palice), když cibule začne trošku růžovět, přidáme na ni obrané měkké maso z uzených vepřových žeber, na kolečka nakrájené tři paprikové klobásky, trochu osmahneme, přidáme uvařenou rýži a slité červené fazole, dochutíme solí a mletým pepřem a prohříváme chvíli na ohni a u toho podléváme nálevem slitým z fazolí tak dlouho, až se všechno spolu spojí do "lepkava". Podáváme dozdobené kyselou okurkou nebo na kyselo naloženou zeleninou (čalamádou).
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS