ekucharka.cz > Recepty > Dijónský králíček

Dijónský králíček

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 připravený králík asi 1.3kg
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce dijónské hořčice
  • 100g prorostlé uzené slaniny
  • 30g másla
  • 2 lžíce arašidového, nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžíce mouky
  • 2 cibule
  • 250ml bílého suchého vína
  • 3 lžíce creme fraiche z Labužníka, nebo plnotučné kyselé smetany
  • 1 lžíce tymiánu

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Nakrájet králíka na porce, ochutit je solí a pepřem a potžít je 1 lžící hořčice. Nakrájet slaninu na kostičky.
  2. Rozehřát máslo a olej na pánvi. Osmažit slaninu, vyjmout ji a dát stranou. Do tuku vložit maso, poprášit ho moukou a osmažit ho na všech stranách do světle hněda.
  3. Oloupat a ne jemno pokrájet cibule a přidat je k masu. Smažit je do sklovita. Přilít víno, přikrýt poklicí a nechat maso dusit po 35min. Přidat slaninu a tymián. Po 10min. dušení, vyjmout maso králíka, poskládat jej na servírovací mísu a udržovat jej v teple.
  4. Do omáčky lehce vložit creme fraiche a sejmout s ohně. Zamíchat dovnitř zbytek hořčice. Nalít omáčku na králíka a ihned jej podávat.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS