ekucharka.cz > Recepty > Gulášová polévka

Gulášová polévka

Ingredience :

  • 200g hovězího masa bez kosti
  • 1 1/2 l vody
  • 100g cibule
  • 150 g brambor
  • 50g sádla
  • 15 g mleté papriky (podle chuti může být i mírně pálivá)
  • 1 rajče (nebo 1 lžíce protlaku)
  • 2 stroužky česneku
  • 40g hladké mouky
  • mletý pepř
  • majoránka
  • kmín
  • polévkové koření
  • petrželka
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, zaprášíme mletou paprikou, přidáme spařené a sloupnuté rajče nebo rajčatový protlak zředěný vodou, na kostky nakrájené hovězí maso a na vytvořenem paprikovém zakladu je zlehka osmahneme.
  2. Do základu přidáme koření a sůl. Maso podlijeme menším množstvím vody a zvolna dusíme.
  3. Když je maso téměř měkké, vydusíme základ do tuku, poprášíme hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme vodou. Přidáme ještě utřený česnek se solí a syrové brambory nakrájené na kostičky a společně dovaříme doměkka. Hotovou polévku ochutéme polévkovým kořením a přidáme rozsekanou petrželku.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je feynman2nd

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS