ekucharka.cz > Recepty > Hlíva jako salát

Hlíva jako salát

Ingredience :

  • 250 g hlívy ústřičné
  • 100 g mladé cibulky
  • 10 g soli
  • 20 g cukru
  • 20 g oleje
  • 0,1 l vody
  • pepř
  • pažitka

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Omytou hlívu bez třeně povaříme ve vodě, necháme okapat a vychladit.
  2. Do mísy vložíme pokrájenou cibulku i s natí, nadrobno pokrájenou hlívu, opepříme, zalijeme nálevem z vody, cukru, soli a octa, zakápneme olejem, promícháme a dáme alespoň na hodinu uležet.
  3. Místo oleje můžeme použít tatarskou omáčku, jogurtovou majonézu, klasickou majonézu – jak má kdo rád.
  4. Podáváme jako salát k hlavnímu jídlu nebo jako předkrm s topinkou, sypeme pokrájenou pažitkou.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS