ekucharka.cz > Recepty > Houbové biftečky

Houbové biftečky

Ingredience (na 4 porce):

  • 8 středních hřibů smrkových nebo dubových (prostě
  • „praváků“)
  • 15 dg anglické slaniny nebo šunky
  • 1 větší cibule
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 pórek
  • 2 dcl smetany (33%)
  • tymián
  • sůl
  • pepř bílý
  • může být snítka rozmarýnu
  • nové koření
  • 2 kuličky
  • olej

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (45 min):

  1. Vybereme naprosto zdravé a tvrdé plodnice hub, pokud možno zhruba stejně velké. Houby nasucho očistíme, oddělíme nohy od hlav. Hlavy zatím odložíme.
  2. Na oleji a na proužky pokrájené anglické slanině zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené nohy hřibů a restujeme asi tak 5 min. Poté přidáme na kolečka nakrájený pórek, opět chvíli restujeme, pak zalijeme vínem, přidáme koření a sůl, přikryjeme poklicí a chvíli dusíme. Po chvíli odkryjeme, aby se odpařila kapalina. Výsledek by měla být téměř suchá vonící směs. Tuto směs zalijeme smetanou, necháme jemně přejít varem a odstavíme na teplé místo.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a na něm opečeme hlavy hřibů stejně jako bifteky – po každé straně 3 – 5 min podle velikosti hlaviček. Když jsou hlavy hodně vysoké, je lepší z nich udělat „řízky“ a ty opéct. Opékáme nesolené. Opečené osolíme a ihned servírujeme. Na talířích polijeme hlavičky hříbků smetanovým zálivem, který jsme si předtím připravili.
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS