ekucharka.cz > Recepty > Hovězí biftek s hořčičnou krustou

Hovězí biftek s hořčičnou krustou

Ingredience (na 4 porce):

  • 4 plátky ze střední části hovězí svíčkové asi 4 cm vysoké (po cca 200-250 g)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý nebo drcený pepř
  • sůl
  • 125 g anglické slaniny na kostičky
  • 2 jarní cibulky
  • 50 g strouhaného sýra nebo střídka ze 4 silnějších krajíců bílého chleba či pečiva
  • 4 vrchovaté lžíce nasekaných bylinek (tymián, oregano, rozmarýn apod)

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (25 min):

  1. Plátky ze svíčkové roztlačíme na dlani a vytvarujeme je zpět do původního tvaru a výšky. Maso opepříme, potřeme částí oleje a necháme v chladu odležet asi hodinu. Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
  2. V pánvi na lžíci oleje rozškvaříme na drobno pokrájenou anglickou slaninu, přidáme najemno pokrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Stáhneme z ohně a vmícháme strouhanku nebo nastrouhanou střídku chleba, hořčici, usekané bylinky a podle chuti osolíme, případně opepříme. V pánvi rozpálíme zbylý olej a zprudka na něm opečeme ze všech stran odleželé bifteky. Opečené maso přendáme na plech vyložený pečícím papírem, osolme, pokryjeme připravenou hořčičnou směsí a pečeme v předehřáté troubě asi 10-15 minut. Doba pečení záleží na výšce masa a stupni propečenosti, kterého chceme dosáhnout. Maso přendáme na nahřáté talíře a necháme pár minut odpočinout.
  3. Podáváme s různě upravenými brambory a čerstvou i tepelně upravenou zeleninou.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS