ekucharka.cz > Recepty > Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

Ingredience :

  • 500 g zadního hovězího
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 50 g slaniny
  • 1/2 l červeného vína
  • sůl
  • mletý pepř
  • bobkový list
  • 6 snítek zelené
  • petrželky
  • tymián

Postup přípravy :

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo. Ze zelené petrželky, bobkového listu a větvičky tymiánu svážeme kytičku, tzv. bouquet garni. Vše naskládáme do misky, střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve. Přidáme bouquet garni, pepř, sůl a vše zalijeme vínem. Přes noc necháme odležet v nálevu. Druhý den scedíme víno do hrnečku a oddělíme maso od zeleniny. V nádobě se silným dnem, nejlépe litinové, dáme na oheň zesklovatět slaninu rozkrájenou na kostičky, přidáme olej a když se rozpálí, opečeme napřed maso, pak zeleninu a společně chvíli podusíme. Konečně přilejeme víno, ve kterém bylo maso naloženo a na mírném ohni necháme přes dvě hodiny "mijoter", pomalu bublat. Bourguignon se jí s bílým chlebem (vekou), ale ani počeštěný Bourguignon s rýží, nočky nebo bramborovými placičkami není špatný.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS