ekucharka.cz > Recepty > Hovězí maso na zázvoru se zeleninou

Hovězí maso na zázvoru se zeleninou

Ingredience :

  • 500 g hovězí svíčkové nebo roštěnky
  • 1.5 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek
  • čerstvého
  • 1 veliká cibule
  • 2 naťové cibulky
  • 200 g mrkve
  • 200 g cukety
  • 1 zelená paprika
  • 100 ml masového vývaru
  • 3 lžíce oleje na smažení

Marináda:

  • 2 lžíce tmavého medu
  • 4 lžíce bramborové škrobové moučky
  • sůl

Postup přípravy :

  1. Maso nakrájíme na plátky o síle 1 cm a pak na proužky. Spojíme ingredience marinády a pečlivě promícháme. Cibuli a mrkve oloupáme a nakrájíme na tenké plátky. Cukinu umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku umyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na 3 cm dlouhé proužky. Naťové cibulky oloupáme, umyjeme a nakrájíme rovněž na 3 cm dlouhé proužky. Zázvor oloupáme a nadrobno usekáme.
  2. Marinované osolené maso osmažíme 1 minutu na rozpáleném oleji. vyjmeme, necháme okapat a odložíme. Na pánev, na níž se smažilo maso, nasypeme připravenou zeleninu. Zalejeme vývarem, zamícháme a na slabším plameni 10 minut pod pokličkou dusíme. Plamen zvětšíme, dodáme zbytek marinády a mícháme do zhoustnutí. Přidáme zázvor a ještě 1 minutu dusíme. Přidáme maso, zamícháme a necháme ještě 2 minuty na plotně. Podáváme ihned s rýží.
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS