ekucharka.cz > Recepty > Hříbková pomazánka

Hříbková pomazánka

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 PL másla
  • 1 PL hladké mouky
  • 100 ml šlehačky
  • 200 g tvdrých hříbků
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru
  • špetka muškátového oříšku
  • citronová šťáva

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Hříbky nastrouháme na jemno. Z másla a mouky uděláme bešamel a spojíme s tekutou šlehačkou, až vznikne hustá kaše. Do ní vmícháme nastrouhané hříbky, cukr, sůl a pepř, strouhneme přes ni jednou oříšek a dochutíme několika kapkami citronové šťávy.
  2. Podáváme vychlazené s plátkem bagety a s růžičkou másla.
  3. Exklusivní jednohubka vznikne, když pomazánku stříkneme z pytlíku s hvězdicovým nástavcem na degustační lžíci a ozdobíme malým kouskem syrových tučných husích jater (foie gras). V tom případě počítáme se 16 porcemi amuse bouche.
  4. Chceme-li uchovat pomazánku delší dobu, tedy do příštího dne, tak musíme nastrouhané hříbky nasucho za stálého míchání zahřát v tenké vrstvě ve velké pánvi, aby se z hub vypařila voda. Jinak by se pomazánka rozložila.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS