ekucharka.cz > Recepty > Hřiby po pařížsku

Hřiby po pařížsku

Ingredience (na 6 porcí):

  • 2 kg hřibů
  • citronová šťáva
  • 1 PL oleje
  • 3 ČL sekaných šalotek nebo 2 utřené stroužky česneku
  • 10 dkg střídky z veky ( bílého chleba)
  • 10 dkg másla
  • sůl
  • sekaná petrželka

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Hřiby očistíme, odkrojíme nožičky, které rozkrojíme podélně na čtvrtiny a ponoříme na chvíli do vody s octem. Do většího kastrolu dáme lžíci oleje, citronovou šťávu a hlavičky hříbků, přidáme rozkrájené nožičky. Podusíme tak, aby houby pustily vodu a objem kousků se zmenšil. Pak je přecedíme, nakrájíme na pravidelné menší kousky, 1/3 nožiček dáme stranou.
  2. Na větší pánev dáme olej, přidáme hříbky, opepříme a osmažíme dozlatova. Zbytek nožiček nasekáme nadrobno a smícháme se střídkou z bílého chleba, kterou jsme trochu prosušili v troubě, přidáme šalotky nebo česnek. Směs přidáme do pánve s hlavičkami hříbků a vše rychle orestujeme, dosolíme. Podáváme sypané petrželkou.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS