ekucharka.cz > Recepty > Indické kasuletové hody (Dég fasli)

Indické kasuletové hody (Dég fasli)

Ingredience :

  • 700 g jehněčí hrudi
  • 110 g hrachu
  • 110 g bílých fazolí
  • 110 g červených fazolí
  • 140 g zelených hrachových lusků nebo hrášku
  • 2 střední cibule
  • 1 šálek mléka
  • půl lžičky soli
  • 2 velké sladké papriky
  • 4 středně velká rajčata nebo 1 lehce pálivá paprika
  • 1,5 lžičky kurkumy
  • špetka libečku
  • 1 lžička sekané citrónové kůry
  • půl lžičky mletého černého pepře
  • 70 g tuku
  • půl lžičky bazalky
  • špetka zázvoru
  • 2 bobkové listy

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Hrách namočíme přes noc (lépe však jen 2-3 hodiny předem) do vody, stejně jako fazole a rozkrájené hrachové lusky nebo hrášek. Připravíme si cibulovou šťávu ? cibule rozdrtíme a promícháme s 2 lžícemi vody, tekutinu procedíme přes hustou tkaninu. Maso otřeme vlhkou utěrkou a necháme je oschnout. Nakrájíme je na velké kostky, které namočíme v cibulové šťávě.
  2. Luštěniny scedíme a uschováme je odděleně. Do kastrolu vlijeme osolené mléko, přidáme červené fazole, hrachové lusky, 1 jemně nasekanou papričku a rajčata, která jsme zbavili slupek i semen a protlačil sítem. Přivedeme do varu a přidáme maso. Vaříme na hranici bodu varu ve vodě okořeněné kurkumou, libečkem a špetkou pepře. Vaříme na orném plameni doměkka (asi 2 hodiny). Uvařené maso vyjmeme z kastrolu a necháme je oschnout. Pak je opražíme na tuku s bazalkou (přilijeme trochu vody, aby se bylinka nespálila). Červené fazole a hrachové lusky protlačíme sítem a přidáme k masu. Okořeníme zbývajícím černým pepřem, přidáme na proužky nakrájenou papriku, celý vařený hrách a bílé fazole. Okořeníme zázvorem. Na špejle přivážeme 2 bobkové listy potřené trochou tuku. Vložíme je do kastrolu tak, aby byly nad šťávou, dobře přikryjeme pokličkou a necháme šťávu navonět. Pak bobkové listy vyjmeme a pokrm podáváme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS