Hrách namočíme přes noc (lépe však jen 2-3 hodiny předem) do vody, stejně jako fazole a rozkrájené hrachové lusky nebo hrášek. Připravíme si cibulovou šťávu ? cibule rozdrtíme a promícháme s 2 lžícemi vody, tekutinu procedíme přes hustou tkaninu. Maso otřeme vlhkou utěrkou a necháme je oschnout. Nakrájíme je na velké kostky, které namočíme v cibulové šťávě.
Luštěniny scedíme a uschováme je odděleně. Do kastrolu vlijeme osolené mléko, přidáme červené fazole, hrachové lusky, 1 jemně nasekanou papričku a rajčata, která jsme zbavili slupek i semen a protlačil sítem. Přivedeme do varu a přidáme maso. Vaříme na hranici bodu varu ve vodě okořeněné kurkumou, libečkem a špetkou pepře. Vaříme na orném plameni doměkka (asi 2 hodiny).
Uvařené maso vyjmeme z kastrolu a necháme je oschnout. Pak je opražíme na tuku s bazalkou (přilijeme trochu vody, aby se bylinka nespálila). Červené fazole a hrachové lusky protlačíme sítem a přidáme k masu. Okořeníme zbývajícím černým pepřem, přidáme na proužky nakrájenou papriku, celý vařený hrách a bílé fazole. Okořeníme zázvorem. Na špejle přivážeme 2 bobkové listy potřené trochou tuku. Vložíme je do kastrolu tak, aby byly nad šťávou, dobře přikryjeme pokličkou a necháme šťávu navonět. Pak bobkové listy vyjmeme a pokrm podáváme.