ekucharka.cz > Recepty > Indické rizoto

Indické rizoto

Ingredience (na 4 porce):

  • vepřová kýta 600g
  • rýže 300g
  • rozinky 100g
  • žampiony celé sterilované 250g
  • lískové oříšky celé 100g
  • sůl, pepř, česnek, kmín, kari, olej

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (30 min):

  1. Nejdříve si udusíme rýži klasickým způsobem. Mezitím si vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a naložíme. A to tak že maso osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a kmín, zásada u tohoto rizota je dost čeneku a dost kmínu není třeba se bát, ale zase to nepřehnat. Každý si ochutí dle své chuti, já dávám česneku a kmínu poměrně dost. Dále si namočíme rozinky do vody, žampiony a oříšky můžeme orestovat v tuku, ale není to nutností.
  2. Potom si vezmeme pánev s trochou oleje, rozpálíme a z prudka opečeme maso, které potom vyndáme na stranu, teď na pánev přidáme kari a kratince orestujeme. V tomto momentě přidáme rýži, maso, orestované žampiony a oříšky, vše na ohni promícháme a nakonec přidáme zcezené rozinky, ještě krátce orestujeme a podáváme. Je to směs zajímavých chutí a stojí za to rizoto podle Indů vyzkoušet.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS