ekucharka.cz > Recepty > Italský rajčatový krém s parmezánem

Italský rajčatový krém s parmezánem

Ingredience :

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kg zralých rajčat
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 snítka tymiánu a rozmarýnu
  • 1 bobkový list
  • půl litru čistého masového vývaru
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • několik bazalkových listů
  • čerstvě strouhaný parmezán

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji. Přimícháme rajčata, koření a bylinky. Důkladně promícháme. Přilijeme masový vývar a přikryté zvolna vaříme 25 minut. Polévku prolisujeme přes síto. Znovu ji rozehřejeme a podle chuti okořeníme. Ušleháme smetanu.
  2. Krém rozdělíme do hlubokých talířů a doprostřed dáme kopeček šlehané smetany. Posypeme bazalkovými lístky nakrájenými na nudličky. Parmezánem se každý obslouží dle své chuti.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS