ekucharka.cz > Recepty > Jableční nákyp dle babičky

Jableční nákyp dle babičky

Ingredience (na 4 porce):

  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/4 l mléka
  • špetka soli
  • 5 lžic cukru
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • máslo na vymazání formy
  • 4-5 středně velkých pevných jablek

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a za stálého míchání uvaříme na hustou hladkou kaši.
  2. Do trochu prochladlé kaše postupně zamícháme rozkvedlané žloutky se 3 lžícemi cukru a vanilkovým cukrem. Nakonec jemně vpracujeme tuhý sníh z bílků.
  3. Nepříliš vysokou nákypovou formu vymažeme máslem, naplníme směsí, na povrch dáme oloupaná, rozpůlená a jádřinců zbavená jablka, posypaná zbývajícím cukrem.
  4. Formu naplníme do tří čtvrtin, protože nákyp nabude. Pečeme při mírné teplotě 30-40 minut. Podáváme teplé.
5 z 5, hodnotilo 20 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS