ekucharka.cz > Recepty > Jablečný koláč s drobenkou

Jablečný koláč s drobenkou

Ingredience (na 12 porcí):

    NA KYNUTÉ TĚSTO:

    • 1/2 kostky droždí
    • 250 ml mléka
    • 80 g cukru
    • 500 g mouky
    • špetka soli
    • 100 g másla
    • 2 vejce

    NA OBLOHU:

    • 1,5 kg kyselejších jablek
    • šťáva z 1 citronu
    • 3 lžíce strouhanky
    • 2 lžíce cukru

    NA DROBENKU:

    • 125 g másla
    • 200 g mouky
    • 125 g cukru

    Postup přípravy (1 hod 35 min):

    1. Z droždí, vlažného mléka a cukru připravíme kvásek. Z mouky, kvásku, cukru, soli, změklého másla a vajec vypracujeme těsto a necháme na teplém místě kynout až zdvojnásobí objem.
    2. Jablka nakrájíme na centimetr široké měsíčky a promícháme s citrónovou šťávou. Těsto prohněteme a rozprostřeme na vymaštěný plech. Posypeme strouhankou, poklademe dílky jablek a posypeme cukrem. Přikryjeme a necháme asi 30 minut odpočinout.
    3. Troubu rozehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Rozpustíme máslo, přidáme mouku a cukr, vypracujeme drobenku a necháme ji v lednici ztuhnout. Posypeme jablka, pečeme v troubě asi 45 minut.
    • 4.3/5 Hvězd.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    4.3 z 5, hodnotilo 12 lidí
    Autorem receptu je Neznámý

    Všechny obrázky:

    Poslat recept mailem

    Uživatel

    Novinky mailem

    Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

    © 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
    Reklama | Kontakt | RSS