Jablečný štrůdl z domácího listového těsta

Štrůdl je pro mě jeden z nejoblíbenějších moučníků. Klidně sním nohavici sama :)

Reklama

Ingredience

1. těsto

2. těsto

náplň

na potření štrůdlu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Z uvedených surovin si zvlášť zpracujeme první těsto a poté druhé těsto.
2.
První těsto si trošku rozprostřeme a zabalíme do něj druhé (tukové) těsto.
3.
Necháme chvíli odpočinout.
4.
Poté těsto rozvalujeme a překládáme jako dopisní papír. Když ho máme dostatečně zpracované, rozdělíme ho na dva díly.
5.
Vyválíme a naplníme strouhanými jablky, oříšky, rozinkami, cukrem a skořicí.
6.
Těsto zavineme, okraje pevně přimáčkneme a oba štrůdlíky potřeme rozšlehaným vejcem.
7.
Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Sypeme moučkovým cukrem.

Od: Šárka75, 3.3.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 14 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
201.41 kcal
Protein
3.14 g
Sacharidy
z toho cukr
24.57 g
7.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.61 g
5.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama