ekucharka.cz > Recepty > Jablečný závin

Jablečný závin

Ingredience (na 6 porcí):

  • 350 g hladké mouky
  • 1 vrchovatá lžíce sádla nebo ztuženého tuku
  • 1 vejce
  • 1 lžička octa
  • špetka soli
  • 1/8 l vlažné vody
  • 1 vejce na potření závinů

NÁPLŇ:

  • 1 kg jablek
  • 2 šálky osmažené strouhanky
  • skořice
  • cukr
  • máslo

Postup přípravy (1 hod):

  1. Mouku osolíme, rozdrobíme s tukem a zaděláme vodou, v níž jsme rozšlehali vejce a ocet. Zpracováváme nejdříve nožem a když se přísady spojí, vypracujeme rukama hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme ho nahřátým kastrůlkem a necháme půl hodiny odpočívat.
  2. Mezitím si připravíme jablka, oloupeme je, nakrájíme na plátky nebo nahrubo nastrouháme. Strouhanku osmažíme na másle dočervena.
  3. Těsto rozdělíme na poloviny a nejprve válečkem vyválíme placku, kterou pak rukama vytahujeme, aby byla tenká jako papír. Těsto posypeme částí strouhanky. pokryjeme jablky, osladíme a okořeníme, přidáme ještě strouhanku a svineme do závinu. Stejně utvoříme i druhý závin. Položíme na pomaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova.
  • 4.3/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.3 z 5, hodnotilo 75 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS