ekucharka.cz > Recepty > Jahodovo - pomerančová pěna

Jahodovo - pomerančová pěna

Ingredience (na 2 porce):

  • 1 velký červený pomeranč
  • 100 g jahod
  • 250 g kefíru
  • 1 lžíce javorového sirupu (případně medu)
  • 2 plátky pomeranče
  • 2 malé jahody na ozdobení

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (15 min):

  1. Červený pomeranč oloupeme včetně bílé kůžičky. Dužinu vyloupeme ze slupek. Jahody omyjeme a očistíme. Rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtiny. Ovoce rozmixujeme s kefírem a javorovým sirupem. Na ozdobení navlékneme na koktejlové pártko 1 plátek pomeranče a 1 jahodu. Ovocnou pěnu nalijeme do sklenic a ne okraj každé sklenice položíme párátko.
  2. V zimě jsou jahody vzácné, v létě zase pomeranče. Proto v zimě můžeme místo jahod do nápoje rozmixovat 2 lžíce šťávy z dřínu a 1-2 mrkve. V létě naopak můžeme pomeranč nahradit meruňkami. Chutný je rovnež nápoj s melouny.
5 z 5, hodnotilo 5 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS