ekucharka.cz > Recepty > Japonská opékaná rýže (Jaki meši)

Japonská opékaná rýže (Jaki meši)

Ingredience (na 4 porce):

  • 3 šálky rýže uvařené do poloměkka
  • 300 g masa (vepřové nebo kuřecí)
  • 5 stroužků česneku
  • 1 velká cibule
  • 300 g zeleniny dle možností (mrkev, zelí, hrášek)
  • popřípadě houby
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • glutasol (vegeta)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • červená paprika na ozdobu

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Maso nakrájíme na kostky 1 x 1 x 1 cm. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme olej, dáme do něj česnek a po chvíli i cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme kousky masa a pokrájenou zeleninu. Když jsou maso i zelenina měkké, přidáme rýži a stále mícháme. Osolíme, opepříme (popřípadě přidáme chilli). Dbáme na to, aby z rýže nevznikla kaše, rýže musí být lesklá a sypká. Nakonec ochutíme sójovou omáčkou a glutasolem.
  2. Dáme na talíř a zdobíme proužky červené papriky.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS