ekucharka.cz > Recepty > Japonská rýže s mušlemi a pórkem (Asari-gohan)

Japonská rýže s mušlemi a pórkem (Asari-gohan)

Ingredience (na 4 porce):

  • 3 šálky rýže
  • 3 a půl šálku vody
  • 1 krabička konzervovaných mušlí
  • 1 pórek (používá se i zelená část pórku nebo zelená cibulová nať)

Marináda:

  • půl lžičky soli
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 2 lžičky rýžového nebo bílého vína

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (40 min):

  1. Rýži propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit. Mušle marinujeme s pórkem deset minut v marinádě. Po deseti minutách varu přidáme do hrnce s rýží mušle, našikmo nakrájený pórek i marinádu a necháme rýži dovařit doměkka.
  2. Podáváme se sójovou omáčkou jako samostatné jídlo nebo přílohu k rybám či jinému masu při slavnostních příležitostech.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS