ekucharka.cz > Recepty > Japonské rizoto

Japonské rizoto

Ingredience (na 4 porce):

  • 2 šálky rýže
  • 4 šálky horké vody
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 6 žampionů
  • 2 pórky
  • vařené maso z půlky kuřete (nebo slepice)
  • kostka drůbežího bujónu
  • lžíce sójové omáčky
  • špetka glutasolu

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, vhodíme do kastrolu, zalijeme vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu. Pak 15 minut dusíme na velmi mírném ohni pod pokličkou. Poté necháme ještě chvíli dojít. Na másle osmahneme nadrobno nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampióny, po chvíli přidáme pokrájené drůbeží maso, zalijeme šálkem bujónu z kostky a dusíme, až se tekutina téměř vydusí. Pak ochutíme sójovou omáčkou, glutasolem, vmícháme rýži a podáváme obložené vařenou brokolicí nebo jinou zeleninou.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS