ekucharka.cz > Recepty > Jehněčí kotlety se žampiony

Jehněčí kotlety se žampiony

Ingredience (na 4 porce):

  • 800 g jehněčích kotlet
  • sůl
  • 2 malé cibulky s natí
  • pepř
  • mleté hořčičné semínko
  • 8 větších žampionů
  • 30 g másla
  • 4 vejce
  • 80 g šunky
  • 2 lříce hladké mouky
  • 70 g rostlinného oleje
  • 100 ml vývaru z masoxu
  • koření Podravka

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 30 min):

  1. Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet.
  2. Mezitím očistíme žampiony, nožičky odřízneme a odložíme. Cibulky okrájíme najemno i s natí a orestujeme na másle. Šunku a nožičky žampionů nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibulkám, opečeme, zalijeme vejci a necháme srazit. Osolíme, opeříme.
  3. Kotlety poprášíme moukou a vložíme do rozpáleného oleje. Opékáme dozlatova. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a orestujeme. Zalijeme vývarem, 20 minut povaříme.
  4. Šťávu scedíme, vložíme kotlety a ještě 10 minut dusíme. Nakonec zjemníme máslem. Žampionům seřízneme vršky kloboučků a nalníme je vaječnou směsí. Přiklopíme seříznutými vršky a vložíme do kastrolu. Podlijeme trochou vody s rozmíchanou Podravkou a dusíme na mírném ohni 10 minut.
  5. Omáčku podáváme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 16 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS