ekucharka.cz > Recepty > Jehněčí kýta na bylinkách

Jehněčí kýta na bylinkách

Ingredience (na 4 porce):

  • 600 g jehněčí kýty
  • sůl
  • koriandr
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička pažitky
  • 1 lžička nasekané kopřivy
  • 2 lžíce oleje
  • 1 mladá cibule
  • 1,3 kg brambor
  • 1 lžíce másla
  • petrželová nať

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (2 hod 10 min):

  1. Česnek, kopřivy a pažitku jemně nasekáme, přidáme mletý koriandr sůl a olej. Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, potřeme uvedenou směsí, vložíme do pekáče a necháme nejméně 1 hodinu odležet.
  2. Mezitím najemno nakrájíme mladou cibulku i s natí.
  3. Do předem vyhřáté trouby (250 °C) vložíme maso, cibulku, podlijeme a zmírníme teplotu na polovinu. Za častého podlévání výpekem a vodou pečeme asi 45 minut.
  4. Kuličky: Z oškrábaných, omytých a osušených brambor vytvoříme pomocí vypichovátka kuličky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut. Poté brambory scedíme a opečeme na másle. Pokrm ozdobíme petrželkou.
5 z 5, hodnotilo 44 lidí
Autorem receptu je marketa

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS