ekucharka.cz > Recepty > Jehněčí kýta na rozmarýnu

Jehněčí kýta na rozmarýnu

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 1/2 kg jehněčí kýty
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 1 sklenka sýru Feta nebo balkánského sýru
  • sůl a pepř
  • 2 rajčata
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 20 gramů lístků bazalky
  • 200 g smetany
  • 2 lžíce mouky

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (2 hod 30 min):

  1. Maso omyjeme a dobře osušíme. Ostrým nožem do něj prořízneme kapsu. Česnek oloupeme a utřeme, smícháme se sušenou bazalkou a rozmarýnem. Vzniklou pastou naplníme kapsu.
  2. Troubu rozpálíme na 220 °C. Sýr Feta slijeme. Olej zachytíme, odebereme asi 2 lžíce, přidáme sůl a pepř. Kořeněnou směsí celou kýtu potřeme.
  3. Do pekáčku dáme 3 lžíce oleje, rozpálíme a maso po obou stranách prudce opečeme. Přiklopíme a dáme do trouby. Pečeme zhruba 2 hodiny a pravidelně podléváme vypečenou šťávou.
  4. Rajčata rozpůlíme, lehce posolíme a obložíme snítkami rozmarýnu. Nasekáme lístky byzalky, přidáme smetanu a se 2 lžícemi vody ušleháme pyré. Hotovou pečeni vyjmeme z pekáčku. K vypečené sťávě přidáme bazalkový krém, přilijeme ještě asi 2 lžíce vody a zahustíme moukou. Osolíme a opepříme.
  5. Pečeni opět vrátíme do pekáčku, přidáme rajčata, sýr Feta a ještě asi 15 minut zapékáme.
5 z 5, hodnotilo 34 lidí
Autorem receptu je marketa

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS