ekucharka.cz > Recepty > Jehněčí maso smažené na cibulkách

Jehněčí maso smažené na cibulkách

Ingredience :

  • 400 g jehněčí kýty nebo hřbetu
  • 150 g šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sherry
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • olej na smažení

Marináda:

  • 1 lžíce bramborové škrobové moučky
  • 1.5 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli

Postup přípravy :

  1. Maso nakrájíme na kostky velikosti 2,5 x 2,5 cm. Šalotky umyjeme, oloupáme, nakrájíme také na kousky o délce 2,5 cm. Česnek oloupáme a nadrobno usekáme. Maso pečlivě promícháme se všemi ingrediencemi marinády a necháme 15 minut odstát.
  2. Marinované maso smažíme spolu s česnekem za stálého míchání na rozpáleném oleji 3 minuty. Přidáme šalotky a smažíme dále - nepřestáváme míchat - až cibulka zesklovatí. Přilejeme tekutý med a sherry, zamícháme a ještě 2 minuty smažíme. Přilejeme sezamový olej a pečlivě promícháme. Ihned podáváme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS