ekucharka.cz > Recepty > Jehněčí s bylinkovou kůrkou

Jehněčí s bylinkovou kůrkou

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kg jehněčího masa, nejlépe plecka
  • 1 žemle
  • česnek
  • 1 bílek
  • 1 lžíce másla
  • 300 g sterilovaných fazolových lusků
  • 300 g sterilovaných bílých fazolí
  • 1 cibule
  • 1 svazek petrželové nati
  • 2 lžičky tymiánu
  • sůl
  • mletý pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Maso omyjeme, zbavíme povrchových blanek a tuku. Potom je omyjeme a osušíme. Z žemle odkrojíme kůrku a střed nakrájíme na kousky, které rozmixujeme s česnekem, petrželkou, bílkem, máslem, solí, pepřem a tymiánem. Tuto pastu naneseme ze všech stran na maso. Vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, popřípadě vývaru, a v předehřáté troubě pečeme asi 30 až 40 minut, až je maso téměř měkké.
  2. Lusky a fazole scedíme. Cibuli pokrájíme na nudličky. Vše přidáme do pekáče k masu, podle potřeby podlijeme sklenkou vody a pečeme dalších asi 10 minut. Nakonec osolíme a okořeníme pepřem a tymiánem. Maso necháme trochu vychladnout a pak nakrájíme na tenké plátky.
  3. Na talíře upravíme jehněčí, které obložíme zeleninou. Podáváme například s tenkým krajíčkem tmavého chleba.
5 z 5, hodnotilo 30 lidí
Autorem receptu je marketa

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS