ekucharka.cz > Recepty > Jehněčí steaky s kukuřicí

Jehněčí steaky s kukuřicí

Ingredience (na 4 porce):

  • 2 kukuřice
  • 500 g červeného zelí
  • sůl
  • bílý pepř
  • 800 g jehněčího masa, nejlépe plecka
  • 10 plátků prorostlé uzené slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 4 plátky ananasu
  • 1 chilli paprička

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (55 min):

  1. Očistíme a opereme kukuřici a zelí. Kukuřici povaříme asi 25 minut v osolené vodě. Nakrájené zelí povaříme cca 15 minut rovněž v osolené vodě. Kukuřici pak nakrájíme na dvoucentimetrové kousky.
  2. Mezitím opereme a osušíme maso, které nařežeme na plátky (silné asi 3 cm). Plátky jemně naklepeme plochou stranou nože, osolíme je a opepříme. Potom každý ovineme slaninou.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a steaky v něm opékáme ze všech stran asi 8 minut. Hotové vyjmeme a uložíme na teplé místo.
  4. Ananas rozkrájíme na kousky. Papričku podélně rozkrojíme, odstraníme jadérka, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Ve výpeku na pánvi pak krátce podusíme. Přidáme kukuřici, zelí a ananas a vše dusíme 5 minut. Nakonec přidáme jehněčí steaky, zakryjeme vše pokličkou a při mírné teplotě dusíme 5 minut. Jako příloha se hodí bageta.
5 z 5, hodnotilo 30 lidí
Autorem receptu je marketa

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS