ekucharka.cz > Recepty > Kachna ve vinné omáčce

Kachna ve vinné omáčce

Ingredience (na 6 porcí):

  • 1 středně velká kachna
  • 200 g slaniny (nakrájené na kostičky)
  • 4 cibule (nakrájené nadrobno)
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 300 ml červeného vína
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml kysané smetany
  • sůl
  • mletý pepř dle chuti

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (2 hod):

  1. Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce a osolíme. Nakrájenou slaninu nechme v hrnci zesklovatět, vložíme na ni porce kachny po všech stranách opečeme. Porce kachny z tuku vyjmeme. Na tuk vložíme nakrájenou cibuli, očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, osolíme a osmahneme. Pak vložíme zpět porce kachny, zalijeme vínem a pod poklicí dusíme doměkka. Ke konci dušení poklici odkryjeme, aby maso zčervenalo. Měkké maso vyjmeme, zeleninu prolisujeme sítem, zalijeme smetanu rozšlehanou s moukou a povaříme. Při podávání porce kachny poléváme vinnou omáčkou.
  2. Podáváme s vařenými brambory.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS