ekucharka.cz > Recepty > Kantonské hovězí kostky

Kantonské hovězí kostky

Ingredience (na 2 porce):

  • 250 g mladého libového hovězího masa
  • 1 malá cibulka
  • 1 malý celer
  • 1 kávová lžička hladké mouky smíchané s bílkem.
  • Omáčka: 2 polévkové lžíce vody
  • 3 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce sherry
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 2 kávové lžičky soli
  • 2 kávové lžičky mouky smíchané s 1 polévkovou lžící vody
  • špetka pepře a glutasolu (vegety)
  • olej na smažení

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Maso nakrájíme na malé kousky, posolíme a obalíme v ušlehaném bílku s moukou. Cibuli rozkrájíme na plátky a celer na kostičky. Namícháme přísady do omáčky.
  2. Dobře rozehřejeme olej a ponoříme do něj maso, aby změnilo barvu (nejméně na 20 vteřin). Na druhé pánvi rozehřejeme jednu polévkovou lžíci oleje a opékáme na prudkém ohni cibulku a celer (asi 1 minutu), zalijeme připravenou omáčkou, zamícháme a necháme krátce povařit.
  3. Nakonec přidáme okapané maso, zamícháme a podáváme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS