ekucharka.cz > Recepty > Karbanátky v jogurtové omáčce

Karbanátky v jogurtové omáčce

Ingredience (na 4 porce):

  • 750 g mletého masa (hovězí s vepřovým)
  • 1 l jogurtu
  • 1 rohlík
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • mletý pepř
  • petrželová nať
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • strouhanka
  • několik snítek mladého kopru

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 10 min):

  1. Cibuli nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji, odstavíme z ohně, vmícháme maso, nasekanou petrželku, předem namočený a vymačkaný rohlík, vejce, sůl a pepř, propracujeme a uložíme na 1/2 hodiny do chladu. Potom vytvoříme menší karbanátky, obalíme je v mouce a strouhance a opečeme po obou stranách na oleji. Když jsou všechny karbanátky upečené, zaprášíme zbylý olej moukou, osmahneme ji, nalijeme jogurt, rozmícháme, případně trochu zředíme vodou, a přidáme nasekaný kopr. Do omáčky naskládáme karbanátky a teprve pak ji zahřejeme k varu a za stálého míchání chvíli povaříme.
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 29 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS