ekucharka.cz > Recepty > Kedlubnová omeleta

Kedlubnová omeleta

Ingredience (na 2 porce):

  • 1 jarní kedlubna
  • 3 vejce
  • 3 polévkové lžíce smetany nebo mléka
  • 1 lžička soli
  • 3 polévkové lžíce másla

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Kedlubnu nakrájej na kolečka a z každého kolečka okrájej slupku malým nožem. Plátky kedlubny rozkrájej na malé kostičky.
  2. V misce rozšlehej vejce se smetanou a solí.
  3. V pánvi rozehřej máslo při nízkém stupni teploty. Máslo se nesmí přepálit, tedy zhnědnout. Když se ti to stane, vylij ho a začni znovu.
  4. 5 minut opékej kedlubny, pak je zalij rozšlehanými vejci. Omeletu nech pomalu dělat na mírném ohni asi 10 minut. Protože jsou vejce na povrchu ještě tekutá a zespodu by se už omeleta připralovala, zakryj ji na 3 minuty poklicí. Krásně nadýchanou omeletu přendej podběračkou na talíř a s někým se o ni rozděl. Je hodně sytá.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS