ekucharka.cz > Recepty > Kmínová polévka (Džíra rasam)

Kmínová polévka (Džíra rasam)

Ingredience (na 4 porce):

  • 2 lžíce kmínu
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
  • půl lžička cayenského pepře
  • 2 lžičky koriandru
  • dužina z 1 malého citrónu
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (40 min):

  1. Kmín vsypeme do 800 ml vody a ponecháme přes noc na teplém místě. Slijeme a uchováme zvlášť kmín a tekutinu. V mixéru důkladně (2-3 minuty) zpracujeme v 100 ml kmínové vody kmín, černý a cayenský pepř, dužinu citrónu a koriandr. Směs povaříme 5 minut, přilijeme zbylou kmínovou vodu, osolíme a ponecháme rozležet mimo zdroj tepla asi 1 hodinu. Polévku je možno podávat teplou i studenou.
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS