ekucharka.cz > Recepty > Koláč skotského pastýře

Koláč skotského pastýře

Ingredience (na 3 porce):

  • 250 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 karotky
  • 2 lžíce worchesterové omáčky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml vody
  • 2 kostky hovězího bujónu
  • 900 g brambor
  • 2 pastináky
  • 4 lžíce mléka
  • sůl a pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Na teflonové pánvi nasucho opečeme hovězí maso dohněda. Pak přidáme karotku a cibuli a ještě asi 5 minut opékáme. Poté vmícháme worchesterovou omáčku a protlak, rozdrobíme bujónové kostky a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, dobře promícháme a dusíme pod pokličkou asi 40 minut do zhoustnutí. Brambory a pastinák uvaříme v osolené vodě doměkka (cca 20 minut).
  2. Scedíme a rozmačkáme je se solí, pepřem a mlékem tak, aby vzniklo jemné pyré. Masovou směs vyklopíme do zapékací misky, narohu rozprostřeme pyré a povrch nakypříme vidličkou. Zapékáme asi 30 minut dozlatova v troubě na 200 stupňů.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS