ekucharka.cz > Recepty > Kořínek po myslivecku

Kořínek po myslivecku

Ingredience :

  • kořínek z divočiny (srdce, jazyk, játra)
  • kořenová zelenica (pod svíčkovou)
  • cibule
  • vepřové sádlo
  • koření (nové koření, pepř celý, bobkový list)
  • sůl
  • cukr
  • ocet
  • mléko
  • smetana
  • hladká mouka

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Dáme do hrnce varit srdce a jazyk, mírně osolíme a přidáme koření (nové koření, pepř a bobkový list) a tak dvě celé, pouze oloupané cibule. Vaříme cca hodinu až je srdce i jazyk měkké. Poté srdce s jazykem vyjmeme a necháme trošku vychladnout.
  2. Mezitím si nakrájíme asi tři cibule na jemno a orestujeme ji na sádle. Játra si nakrájíme na drobmější kostky a až cibule zesklovatí, přidáme je k ní. Játra lehce orestujeme na cibuli, přidáme kořenovou zeleninu (třeba mraženou) a lehce zastříkneme octem. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilku dusit až zejenina změkne. Mezi tím si ocistíme vařený jazyk a nakrájíme jej společně se srdcem na stejné kostky jako máme játra.
  3. Až je zelenina měkká, nalijeme na ní přecezený vývar a přidáme srdce a jazyk. Do mléka si rozmícháme hladkou mouku, kterou omáčku zahustíme. Dle chuti ji pak přisolíme a dochutíme octem a cukrem. Vše pak dobře provaříme a na konci přidáme smetanu.
  4. Podáváme s houskovým knedlíkem.
  • 3.3/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.3 z 5, hodnotilo 7 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS