ekucharka.cz > Recepty > Králíček v pivě

Králíček v pivě

Ingredience (na 4 porce):

  • asi 1 kg králíka (nejlépe stehna a hřbet) nakrájeného na porce
  • 250 ml bílého vinného octa
  • 370 ml vody
  • 220 g sušených švestek
  • 1 lžíce oleje
  • 30 g másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžička roztlučeného celého sušeného jalovce
  • asi 400 g na velice hrubo pokrájené cibule
  • 2 lžíce mouky
  • 125 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml černého piva

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. V míse smíchat králičí porce, ocet a 250 ml vody. Přikrýt a nechat v chladničce do druhého dne.
  2. Smíchat sušené švestky a zbytek vody a nechat je přikryté stát asi 1 hodinu. Slít králíka a marinádu vyhodit. Dobře králíka osušit, posolit a opepřit.
  3. Rozehřát olej a máslo na pánvi a po částech naprudko osmažit králičí porce na všech stranách do zlatohněda. Vyjmout je a osušit na ubrousku.
  4. Na pánev přidat zázvor, jalovec a cibuli a za stálého míchání smažit, až je cibule měkká. Přidat mouku a nechat ji zezlátnout. Odstavit pánev a postupně do ni přidat švestky s jejich vodou, vývar a pivo. Vrátit na oheň a za stálého míchání nechat vše přijít do varu. Nechat zhoustnout.
  5. Na pánev vrátit králičí porce a nechat je přikryté podusit na pomalém ohni asi 40 minut. Odkrýt pánev a vše podusit dalších asi 15 minut, až je králík měkký. Pokrm dochutit a podávat horký.
  6. TIP: Takto připravený králík se může zmrazit.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS